KRIMINOLOGIJA SKRIPTA PDF

OLOGIJA-NAUKA0KRIMINAUTETUIUCINITELJIMAKRIVICNIHDJELA. ojaproucovouclniteliekrivicnlhdjela. kriminologija skripta free PDF ePub Mobi. Download kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Books kriminologija skripta free PDF, ePub, Mobi. Page 1. Bjanka Maravic studies Art & Design, Comics and Graphic Novels, and Creative Media.

Author: Tolrajas Mauran
Country: French Guiana
Language: English (Spanish)
Genre: Science
Published (Last): 3 January 2010
Pages: 279
PDF File Size: 10.91 Mb
ePub File Size: 20.94 Mb
ISBN: 311-5-80800-550-2
Downloads: 63685
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Akinris

Uslovi su cinioci koji oblikuju posledicu, ali nisu u mogucnosti i da je proizvedu. Postoje dva modela klasifikacije terorizma: Antropoloska skola — uzroke nalaze u morfoloskim osobinama. Na jednoj strani javlja se eksploatacija prirode, proizvodnja i rasipnistvo, a na drugoj socijalna beda stanovnistva. Uz to se javljaju i neka unutrasnja psihicka svojstva: Narocito je karakteristican za imovinske delikte, privredni i organizovani kriminalitet.

Takve osobe delimicno su u stanju da se staraju o sebi, sugestibilne su, retko sklone bilo kakvoj delikvenciji, ali su cesce zrtve sexualnih delikata. Seksualni delikt spada u skrpta vrstu ponasanja koji je u moralnom pa i obicajnom smislu tretiran kao neprirodan i nedozvoljen cin. To skriptq kockanje, prostitucija, alkoholizam i dr. Shvatanja o uticaju sredstava informisanja na delikvenciju su veoma podeljena.

Medjutim, ove teorije devijantnost posmatraju usko, ne kriminlogija u obzir da je to ipak individualni cin. U krivicnopravnom smislu koruptivni delikti u Srbiji obuhvataju dela: Problemi leze u shvatanju da je kompjuterski delikt savrsen zlocin, tj. Drugi pristup predvidja 2 faze: Sto ukazuje na sadisticku prirodu samog akta izvrsioca — psihopate. Prvo licnost je i sama zrtva nasilja, zatim uci da i sama bude nasilna, i na krajku prelazi na akt ubistva.

Ovde je slucaj prvenstveno o drugim nenasilnim oblicima iznude. Citations are based on reference standards. Cetvrta da je ova pojava izraz socijalne dimenzije a nikako bolesti ili poremecaja licnosti.

U moralnoj tradicionalnoj svesti drustveno devijantnim se smatrao svaki skipta akt izuzev onih koji se svode na bracne skripfa i reproduktivnu funkciju. Postoje kvalifikovani i privilegovani oblik ubistva. One proisticu iz brojnosti delikata koji se njime mogu pociniti.

  ALLAN HOLDSWORTH REH BOOKLET PDF

KRIMINOLOGIJA – SKRIPTA

U svojoj kriminalnoj orijentacijij licnost stimulisu ili ogranicavaju: Deca, lriminologija se udruzuju kako bi obezbedili neki status. Osobe su u stalnom strahu da ce ih neko napasti ili necim ugroziti, stoga cine kr. Prema subjektivnim kriterijumima krvni delikti se klasifikuju kao: Najvazniji oblici drustvene svesti su: Ove bande nastaju kao kontrakultura sripta sirotinjskim krajevima vecih kkriminologija. To su lica koja moraju da poseduju posebna strucna i prakticna znanja i vestine u domenu visoke informaticke, racunarske i kompjuterske tehnologije u kojima su sva tehnoloska sredstva dostupna.

Kao psiholoski fenomen silovanje je frustracioni akt besa, mrznje i brutalnog izliva emocija ispoljen kao kompenzacioni faktor kompleksa izvrsioca koji bes iskaljuje nasiljem na zrtvi. Some features of WorldCat will not kriminologjia available. Najtezim oblikom se smatraju teske kradje u sprezi sa organizovanim kriminalom, a posebno kr.

Posredno deca nasilje dozivljavaju kada u porodicnim obracunima postaju zrtve slucaj razvoda braka. Marginalni slojevi smatraju drustvo nepravednim, a kriminal smatraju nacinom ispravljanja nepravednih nejednakosti.

U kriminoloskim teorijama vlada misljenje da psihicki poremecaji uticu na devijantna ili teze oblike delikventnog ponasanja posredno ili neposredno. Karakteristicno za teroriste je da za razliku od ostalih delikvenata, priznaju svoja dela, ali odgovornost odbacuju i pripisuju je objektu protivniku ka kome je usmeren teroristicki akt.

Ovim oblikom smatraju se: Ona koristi saznanja drugih nauka poput biologijemedicine, psihologije, sociologije i psihopatologije. Najcesce veoma slozena i zasniva se na striktnoj podeli rada. Covek je taj koji zloupotrebom nauke vrsi nasilje nad prirodom.

Povezanost sa vlascu – vezuje se za delovanje organizovanih grupa, kriminalnih organizacija i drugih oblika udruzivanja, kolektivnog vrsenja kr. Psihostruktura slucajnih krivaca ni malo se ne razlikuje od populacije presocijalnog ponasanja. Tu spadaju osobe sa IQ od 25 do 49, kod odrasle krimnologija to podrazumeva nivo mentalnih sposobnosti deteta od 2 do 7 godina. Konvencija UN o borbi protiv transnacionalnog organizovanog kriminaliteta u kojoj je definisana trgovina kao: Kod takve osobe se javljaju otpor i mrznja prema kfiminologija suprotnog pola.

  HIRSCH SMALE DIFFERENTIAL EQUATIONS DYNAMICAL SYSTEMS AND LINEAR ALGEBRA PDF

Kriminologija skripta – PDF Free Download

Njihovi prestupi nemaju uglavnom svrhu, pa je u pitanju hedonisticka subkultura. Finansijske prevare predstavljaju veliki problem da se njima ozbiljno bavi Evropska komisija. Na vaspitni proces mlade licnosti odrazavaju se strukturalni porodicni poremecaji razvodi, gubitak ili napustanje dece jednog ili oba roditelja, zanemarivanje Pod uobicnijanim pojmom seksulane devijacije smatraju se odnosi pojedinaca i grupa gde se izbegava heteroseksualnost, kao prirodni odnos muskarca i zene u zadovoljavanju unutrasnjih emotivnih i fizickih potreba i funkcije produzenja vrste.

Ostvarivanje kriminalnog profita Druga grupa ne iskljucuje povezanost sa javnim institucijama i organima vlasti, ali smatraju da se pod tim pojmom mogu podrazumevati i tzv.

KRIMINOLOGIJA SKRIPTA

Poremecaji u drustvenoj strukturi i odnosima imaju za uzrok posledice u oblasti bezbednosti saobracaja posebno poremecaji svesti prema drustvenim vrednostima koja vode u nasilje. Vrste seksualnih devijacija kriminogene prirode U najtipicnije oblike seksualnih devijacija spadaju oni vidovi polonog opstenja koji su plod prisile muskarca ili podavanja zena bez ljubavi — seksualne anomalije seksualne devijacije u uzem smislu. Najveci stepen amoralnosti imaju izvrsioci kr. Ovde postoje tri oblika seksualnih delikata: U pitanju su inteligentne, lukave i perfidne osobekoje zahvaljujuci sarmu i sposobnosti ubedjivanja uspevaju da manipulisu ljudima.